Logo mob
Особистий кабінет

21.02.2020

Прикарпатського енергетика урочисто відзначили званням «Заслуженого»

Число «Заслужених енергетиків України» з-посеред працівників АТ «Прикарпаттяобленерго» поповнилось новим ім'ям. 21 лютого старший майстер виробничої дільниці служби підстанцій АТ Брецко Михайло Іванович отримав почесну відзнаку Президента України під час сесійного засідання Івано-Франківського обласної ради.

Брецко Михайло Іванович - Заслужений енергетик України та справжня гордість АТ «Прикарпаттяобленерго». Старший майстер виробничої дільниці служби підстанцій з 22-річним стажем в енергетиці розпочинав на підприємстві електрослюсарем, а от любов до "світлої" професії зародилася ще в дитинстві, коли з батьком-енергетиком копирсався в деталях електрообладнання.

Сьогодні Михайло Іванович керує бригадами, які обслуговують високовольтне обладнання 35-110 кВ, ділиться багаторічним досвідом та безцінними знаннями з молодим поколінням підстанційників. Чоловік постійно контролює якість і правильність монтажу і наладки на обладнанні, що виконує підлеглий персонал. Окрім того, на високому рівні організовує роботи з ліквідації пошкоджень та виконання ремонтних робіт на підстанціях області, проявляючи при цьому витривалість, зібраність, велику віддачу та відповідальність. Під керівництвом Михайла Брецка виконувались важливі роботи по заміні застарілого обладнання на сучасне. Зокрема, монтаж елегазових вимикачів 110 кВ фірми “AREVA” (Німеччина), вакуумних вимикачів 10-35 кВ; заміна ПСН-35 кВ на масляні вимикачі, заміна розрядників 35-110 кВ на обмежувачі перенапруги ОПН-35-110кВ, заміна трансформаторів напруги 10-35кВ на антиферорезонансні НАМІ-10-35 кВ. Досвідчений енергетик досконало знає будову, експлуатацію і ремонт всього енергетичного обладнання підстанцій 35-110 кВ. Керує роботами по ліквідації дефектів та підтримує нормальний режим роботи обладнання підстанцій. А на основі набутого досвіду впровадив методи відновлення бракованого і пошкодженого обладнання підстанцій, які зменшують затрати на експлуатацію і обслуговування підстанцій. Попри викладацьку діяльність в НКК, невтомно продовжує вдосконалювати власну майстерність, читаючи вузькоспеціалізовану літературу та відвідуючи курси з підвищення кваліфікації.

За неоціненний внесок у енергозабезпечення Прикарпаття, самовіддану працю та безмежну любов до своєї професії, Президентом України присвоєно почесне звання «Заслужений енергетик України». Вітаємо Михайла Івановича та пишаємося високим професіоналізмом нашого колеги!