Logo mob
Особистий кабінет

26.06.2020

Електропостачання в області практично відновлене

Станом на 14:00 годину 26 червня прикарпатським енергетикам вдалось повністю ліквідувати аварійні вимкнення в мережах, до яких є доступ. Частково без  електроенергії залишаються 5 населених пунктів, до яких через затоплення або зсуви грунту неможливо дістатись: с. Криворівня Верховинського району, с. Хімчин Косівського району, с.Черніїв Тисменицького району, с. Запруття Снятинського району та с. Білі Ослави в Яремчанській зоні.

 

На жаль, наслідки негоди не дозволяють повністю відновити електропостачання прикарпатцям. У Верховинському районі через зсуви грунтів пошкоджені опори, але під’їхати чи підійти до місця пошкоджень неможливо, бо рух грунту все ще триває. У решті районів доступу до електроустаткування немає через  сильне підтоплення території.  Для того, щоб почати там ремонтні роботи, енергетикам доведеться дочекатися, поки рівень води впаде.

Загалом, в період червневої повені, працівникам АТ «Прикарпаттяобленерго» вдалось ліквідувати понад 550 випадків аварійних вимкнень у складних умовах повені, сильних дощів та злив. Завдяки бригадам обленерго, світло повернулось у більшість домів. В компанії просять мешканців населених пунктів, де відновити електропостачання зараз неможливо, з розумінням ставитись до ситуації. Спеціалісти компанії роблять все можливе, щоб ліквідувати знеструмлення.

За станом вимкнень можна слідкувати на офіційному сайті компанії http://www.oe.if.ua/, вибравши на карті вимкнень свій регіон.