Logo mob
Особистий кабінет

01.07.2020

Енергетики ліквідовують останні наслідки червневої повені

Спеціалісти АТ «Прикарпаттяобленерго» приступили до прокладення тимчасової лінії електропередачі у присілку Бубки с. Бережниця Верховинського району, де через зсуви ґрунту 12 домів  близько тижня знаходяться без електропостачання.

 

«Через зсуви грунту на горі поблизу присілка Бубки впали опори та пообривались проводи лінії електропередачі 10 кВ, – каже директор філії «Карпатська» Роман Горальчук. – Оскільки грунт продовжує небезпечно рухатись, провести ремонт лінії неможливо. В компанії прийняли рішення провести в обхід цієї гори тимчасову лінію електропередачі 10 кВ, щоб відновити електропостачання мешканцям».
 

В АТ «Прикарпаттяобленерго» кажуть, що через характер місцевості та зсуви до місця пошкодження неможливо доставити ні техніку, ні опори. Тимчасово нова лінія опиратиметься на опори зі стовбурів смереки, заготовлених місцевими мешканцями та доставленими возами, запряженими кіньми. Наразі доїзд будь-якої техніки до місця ремонту неможливий, тому енергетики понад годину бездоріжжям дістаються туди пішки, несучи необхідні інструменти.

«Опори ми почали прокладати уже сьогодні, - каже головний інженер філії «Карпатська» Ігор Микуляк. – Також, заради безпеки мешканців, на тимчасових опорах проведуть надійний самоізольований провід, який спеціально закуплять для цієї ділянки. Але, оскільки в наявності цього проводу в обленерго ще немає, ремонтні роботи відтермінуються до того моменту, поки провід закуплять та доставлять. Як тільки ми отримаємо провід – бригади відразу ж його прокладуть. Орієнтовно ремонт завершать через півтори тижні. На щастя, місцеві мешканці, розуміючи, в яких складних умовах доводиться проводити ремонт, ставляться до вимкнень терпляче, допомагаючи та сприяючи відновленню електропостачання. Ми вдячні їм за розуміння та допомогу».
 

Коли ситуація з рухом грунту стабілізується, в компанії планують розглянути рішення поставити постійні опори за схемою тих, які зараз ставлять тимчасово – в обхід пагорба. Проте, чи буде таке рішення прийнятим, залежить від погодних та природних умов на місцевості.