Logo mob
Особистий кабінет

25.09.2020

Мешканцям будинків трьох Івано-Франківських вулиць стало ще світліш

24 вересня до нової розвантажувальної підстанції 10/0,4 кВ у сквері на Валах підключили мешканців будинків вулиці Шпитальна, Грушевського та Валової. Завдяки новозбудованій підстанції електропостачання середмістя стане якіснішим, зменшиться ризик аварійних вимкнень, збільшиться резервна потужність району.

 

Щоб перезаживити споживачів центральної частини міста до нової підстанції, енергетики проклали нові кабельні лінії на цих вулицях, а в будинках встановили нові розподільчі щитки. За словами енергетиків обладнання підстанції та щитки - сучасні, надійні, на легкі в експлуатації. Саме тому у мешканців цієї частини міста практично не виникатиме проблем зі світлом. Раніше мешканці того району скаржились на часті перепади напруги, а коли в мережах ставались аварійні ситуації, чекати на світло доводилось кілька годин. Тепер це в минулому.

Сьогодні енергетики активно працюють над відновленням благоустрою у сквері та на вулицях Грушевського та Валовій, де прокладались кабельні лінії. Усі місця розкопок засипані та вирівняні, триває процес відновлення тротуарної бруківки. У найближчі дні у сквері та на вулицях не залишиться й сліду від проведених робіт.

Невдовзі на фасаді підстанції з’явиться розпис від подружжя Пітчуків, відомих франківських художників та муралістів. Хочете першими дізнатися, що ж буде зображено на фасаді підстанції? Слідкуйте за новинами на https://oe.if.ua/uk